Abaligeti barangoló jegy

Azok számára, akik nem csak a barlang kedvéért látogatnak Abaligetre, hanem szeretnének egy kicsit több időt is a településen tölteni és megismerkedni annak történetével, kedvező lehetőséget kínál a Barangoló jegy, amellyel négy különleges látnivalót tekinthetnek meg. A barangoló jegy az Abaligeti-barlang, Denevérmúzeum, Abaligeti Helytörténeti kiállítás és Címertár megtekintésére jogosít, megvásárolható a barlang pénztárában. Ára: felnőtteknek 1500 Ft/fő, diákoknak, nyugdíjasoknak 1200 Ft/fő.

A Helytörténeti kiállítás a régi idők Abaligetét mutatja be korabeli tárgyakon és eszközökön keresztül. A kiállítást a település lakói által adományozott tárgyakról rendezték be és a látogatók megtudhatják például, milyen volt régen egy lakószoba, vagy konyha, milyen eszközöket tároltak a kamrában.

A Címertár Szabadiné Sinkó Ilona munkájának eredménye és a Faluházban tekinthető meg. A Helytörténeti Kiállítás szomszédságában egyedi címereket tekinthet meg a látogató, amelyek változatos technikákkal készültek.