A Barlangok Hónapja Abaligeten – 2019

2019. márciusában péntekenként 20% kedvezménnyel látogatható az Abaligeti-barlang!

Idén márciusban a Barlangok Hónapja kampány keretein belül a következő programokkal vára a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az Abaligeti-barlang látogatóit.

Március 7. 11.00: barlangi biológiaórával kiegészített túra

A barlang méteres főágának bejárása során a szakvezetéses túra a barlang élővilágával kapcsolatos ismeretterjesztéssel egészül ki. Szó esik pókokról, bogarakról, denevérekről és természetesen a különleges vak bolharákokról is. Az 50 perces barlangi séta után a barlang bejáratánál található tó vízének kémiai és biológiai vizsgálatára nyílik lehetőség az általános iskolás korú gyerekek számára.

A program időtartama: 70 perc
Részvételi díj: a barlangi belépő ára
Találkozás: Abaligeti-barlang
Jelentkezés: 30/377-3383
Maximális létszám: 40 fő
Felszerelés: barlangi sétához megfelelő túrafelszerelés (zárt cipő, zárt ruházat)
E-mail: rozsaa@ddnp.kvvm.hu

Március 14. 11.00: barlangi földrajzórával kiegészített túra

Az izgalmas program során a gyerekek megismerkedhetnek a barlangban található természeti képződményekkel, a barlang kialakulásának történetével, illetve szemügyre vehetik, hogy vajon a természet erői napjainkban is végeznek-e átalakító munkát a barlangon. Felfedező túránkon a cseppkövek növekedésének folyamatával is megismerkedünk, miközben a barlangi patak kísér minket utunkon.

A program időtartama: 55 perc
Részvételi díj: a barlangi belépő ára
Találkozás: Abaligeti-barlang
Jelentkezés: 70/374 0295
Maximális létszám: 40 fő
Felszerelés: barlangi sétához megfelelő túrafelszerelés (zárt cipő, zárt ruházat)
E-mail: neubauern@ddnp.kvvm.hu

Március 29. 9.00: Tavaszi túra a Denevér tanösvényen

Abaligeten nem csak a barlang, hanem annak környezete is számos természeti és kultúrtörténeti értéket rejt. Erre a különleges tájra invitáljuk a látogatókat, hogy egy kellemes tavaszi túra keretében ismerhessék meg a Denevér tanösvény érdekességeit. A résztvevők sok-sok új információt hallhatnak a karsztosodásról, a területen található különleges élővilágról, sőt azt is megtudhatják, mire és hogyan használták a mészégető boksákat.

A túra hossza: 5 km
Részvételi díj: 700 Ft/fő.
Találkozás: Abaligeti-barlang
Jelentkezés: nem szükséges
Felszerelés: kényelmes, vízálló öltözék és lábbeli
Információ: 30/377-3388, 30/326-9459

Természetismereti program iskolai osztályok számára a Barlangok Hónapja alkalmából!

Iskolai osztályok számára 20% kedvezménnyel hirdetünk természetismereti programot, Kalandok Abaligeten címmel. A program tartalma: barlangtúra, séta a Denevér-tanösvényen, tájékozódási alapismeretek, programzáró vetélkedő ajándékokkal. A programról ide kattintva tölthető le ismertető.

*A programokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik. A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.